Премиерът на Великобритания Борис Джонсън заяви, че страната му се

...
Премиерът на Великобритания Борис Джонсън заяви, че страната му се
Коментари Харесай

Борис Джонсън: Нуждаем се от Рузвелтов подход за възстановяванe на икономиката

Премиерът на Англия Борис Джонсън съобщи, че страната му се нуждае от " Рузвелтов " метод за възобновяване на стопанската система от пандемията от ковид , осведоми CNBC.

Джонсън разкри стратегия от 1 милиард английски лири за строителство на учебни заведения , а във вторник Лондон ще разгласи огромна държавна инвестиция. Той съпостави програмата с политиката на някогашния президент на Съединени американски щати Франклин Делано Рузвелт, определен за държавен глава в разгара на Голямата меланхолия.
 Меркел затръшна вратата пред Англия за пост-Брекзит компромис
Меркел затръшна вратата пред Англия за пост-Брекзит компромис

Англия би трябвало да живее с последствията от по-слабите връзки с Европейски Съюз

Едно от огромните достижения на Рузвелт е програмата " Нов курс " за финансиране на големи инфраструктурни планове в Съединени американски щати - от лечебни заведения до пощенски клонове, мостове и учебни заведения. Целта е била подкрепяне на страната да се възвърне от икономическата рецесия при започване на 30-те година на предишния век.

Пред Times Radio Джонсън разяснява, че пандемията от ковид е " безспорен призрачен сън за страната ", само че добави, че " в тези моменти имате опция да извършите смяна и да извършите нещата по-добре ...да инвестирате в инфраструктура, превоз " и други.

" Мисля, че това е моментът за Рузвелтов метод във Англия ", добави той.

Министър-председателят акцентира, че връщането към строгите ограничения за стопански системи би било неточност на страната.

Прогнозата е стопанската система на Англия да се свие с 10% през 2020 година, а през 2021 година да регистрира растеж от 6,3 на 100.

Във вторник Борис Джонсън се чака да разгласи проект за държавни разноски за лечебни заведения, жилища и инфраструктура.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР