Премиерът на Великобритания Борис Джонсън смята да се обърне към

...
Премиерът на Великобритания Борис Джонсън смята да се обърне към
Коментари Харесай

Борис Джонсън смята да помоли кралица Елизабет II да прекъсне работата на парламента


Премиерът на Англия Борис Джонсън счита да се обърне към кралица Елизабет II с молба да приключи работата на английския парламент, оповестява в сряда телевизия Sky News, базирайки се на свои източници. Според тях тази стъпка би трябвало да помогне на премиера да реализира неговия вътрешнополитически дневен ред.

Sky News отбелязва, че Джонсън би желал да се спре работата на Народното събрание от 9 септември до 14 октомври, когато Елизабет II, както се чака да изнесе тирада и почти две седмици преди излизането на Англия от Европейски Съюз.

Телевизия Военновъздушни сили от своя страна отбелязва, че държавното управление има желание да спре работата на Народното събрание от средата на септември: това значи, че английските депутати имат лимитирано време, през което да спрат вероятният „ корав “ Brexit без съглашение сред Лондон и Брюксел.

Sky News обаче отбелязва, че очевидно не всички членове на кабинета на Джонсън са осведомени за неговите проекти. Източниците означават, че въпреки всичко депутатите ще имат задоволително благоприятни условия да обсъдят Brexit – до и преди срещата на Европейски Съюз, планувана на 17 октомври.
Sky News отбелязва също по този начин, че политическите съперници на премиера ще преглеждат дейностите му като опит да се попречи на опозицията да предотврати „ корав “ Brexit.

Англия се готви да излезе от Европейския съюз на 31 октомври 2019 година. В същото време английският парламент по този начин и не е приел към момента договорката за Brexit, съгласувана от предходния министър председател на страната Тереза Мей с Брюксел. Настоящият министър председател Борис Джонсън е подготвен да направи промени в договорката, с цел да я прокара през Народното събрание, само че Брюксел нееднократно декларира, че не счита да води още веднъж договаряния по точките, които не устройват политиците от Англия.

Джонсън от своя страна нееднократно разяснява, че Англия при всички случаи ще напусне Европейски Съюз в контрактуваните с Брюксел периоди, както и, че сключването на договорка с Брюксел е негов приоритет. Преди дни министър председателят на страна съобщи, че Англия няма да заплаща за излизането си от Европейски Съюз.

Лидерът на опозиционната Лейбъристка партия на Англия Джереми Корбин по-рано даде обещание да направи „ всичко допустимо “, с цел да предотврати „ корав “ Brexit.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР