Премиерът на Великобритания Борис Джонсън се кани изцяло да отхвърли

...
Премиерът на Великобритания Борис Джонсън се кани изцяло да отхвърли
Коментари Харесай

Таймс: Джонсън се кани да отхвърли възможността за Брекзит без сделка

Премиерът на Англия Борис Джонсън се кани напълно да отхвърли опцията за корав Брекзит - без договорка с Европейски Съюз, в предизборния манифест на Консервативната партия. Това заяви през днешния ден английският в. " Таймс ", съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

По данни на изданието в документа няма да се загатва лозунгът " Брекзит непременно ", с който Джонсън потегли през юли на изборите за партиен водач и го употребява доникъде на октомври, когато бе заставен да моли Брюксел за пролонгация. Като съществена цел на партията при изборна победа ще се уточни " неотложно реализиране на Брекзит " при изискванията на договорката сред кралството и Европейски Съюз от 17 октомври.

Британски опозиционери нееднократно са изразявали опасения, че евроскептичното крило в редиците на ръководещите консерватори, а и самият Джонсън може да настоят за корав Брекзит, в случай че Народното събрание не утвърди в последна сметка съглашението с Европейски Съюз, припомня организацията.

С корекциите в формалната партийна позиция консерваторите разчитат да успокоят гласоподавателите, които се опасяват от възможен Брекзит без договорка, а също и да привлекат на своя страна тези опозиционери, които са срещу нов референдум за Брекзит, показва " Таймс ".

Според вестника новият манифест на консерваторите, който се чака да бъде показан в средата на месеца, ще съдържа и обещания на държавното управление да понижи налозите, да усили бюджетните разноски за обществени стратегии и да подчертава върху битката с престъпността. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР