Премиерът на Великобритания Борис Джонсън призова президента на САЩ Доналд

...
Премиерът на Великобритания Борис Джонсън призова президента на САЩ Доналд
Коментари Харесай

Джонсън иска от Тръмп сделка за свободна търговия след Брекзит

Премиерът на Англия Борис Джонсън прикани президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп да отстрани " забележителните спънки " пред английските компании с интерес да изнасят на американския пазар , заявявайки, че има риск договорката за свободна търговия след Брекзит да бъде възпрепятствана, оповестява " Франс прес ".

В началото на срещата на върха на Г-7 Джонсън уточни огромен брой артикули от Обединеното кралство - от душ кабини до свински пайове - които по негови думи не са позволени на американския пазар.

В Съединените щати остават редица обилни бариери пред английския бизнес, които не са необятно разбрани, разяснява той, акцентирайки, че е повдигнал въпроса при телефонни диалози с Тръмп и има намерение да направи това още веднъж на срещата на Г-7.
 Съединени американски щати и Англия договарят за комерсиална договорка
Съединени американски щати и Англия договарят за комерсиална договорка

Споразумението влиза в действие от 1 ноември

Джонсън изрази вяра, че ще бъде подписана " фантастична договорка за свободна търговия ", която по негови думи ще работи в полза на английския бизнес.

Според английския министър председател и други поддръжници на излизането на Обединеното кралство от Европейски Съюз комерсиалната договорка със Съединени американски щати е основна за триумфа на Брекзит.

Ние имаме намерение да използваме всички благоприятни условия, само че те ще изискват от нашите американски другари да създадат взаимни отстъпки и да трансформират своя метод, тъй като сега има прекалено много ограничавания , съобщи още Джонсън.
 Тръмп поддържа Брекзит и изиска “феноменална” комерсиална договорка с Англия
Тръмп поддържа Брекзит и изиска “феноменална ” комерсиална договорка с Англия

Има капацитет за съглашение, което ще удвои и даже ще утрои търговията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР