Премиерът на Великобритания Борис Джонсън обяви, че остава предпазлив оптимист,

...
Премиерът на Великобритания Борис Джонсън обяви, че остава предпазлив оптимист,
Коментари Харесай

Джонсън: Оставам предпазлив оптимист за нова сделка с Брюксел

Премиерът на Англия Борис Джонсън разгласи, че остава " внимателен оптимист " , че Брюксел и Лондон могат да сключат съглашение в последния миг за Брекзит преди 31 октомври, осведоми ДПА.

" Ще забележим до каква степен ще стигнем ", сподели Джонсън, като има поради планувани диалози с ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер в Люксембург в понеделник.
 Твърд Брекзит: Британците се запасяват с френско шампанско
Твърд Брекзит: Британците се запасяват с френско шампанско

Нови провокации пред британците

" Аз съм внимателен оптимист, само че каквото и да се случи, ние ще напуснем Европейски Съюз на 31 октомври ", сподели той след тирада в Северна Англия. Джонсън означи още, че държавното управление му " работи необикновено интензивно да контракти договорка ".

По-рано през днешния ден министър председателят на Ирландия Лео Варадкар разяснява пред националната медия RTE, че " пропастта е доста огромна " сред Брюксел и Лондон за допустимо съглашение.
 Европейски Съюз май отново ще утвърди отлагането на Брекзит
Европейски Съюз май отново ще утвърди отлагането на Брекзит

Разводът на Острова с Европейски Съюз се отсрочва още веднъж

Запитан дали се доверява на Джонсън на фона на обвинявания от английски опозиционни депутати, че Джонсън се преструва, до момента в който приготвя страната за Брекзит без договорка, Варадкар отговори: " Доверявам му се. Вярвам, че когато каже, че желае съглашение за Брекзит, той работи почтено и нашите екипи са в непрекъснат контакт, и ние изследваме какво е допустимо ".

Пропастта е доста огромна, само че ние ще се борим и ще работим до последния миг да избегнем Брекзит без договорка, само че не и непременно, в това време ние приготвяме страната за сюжет без съглашение, сподели още той.

Днес Джонсън още веднъж загатна, че може да пренебрегне нов закон за отсрочване на Брекзит и попречване излизането на страната от Европейски Съюз без съглашение.
 Брекзит без договорка не подкопавал Споразумението от Разпети петък
Брекзит без договорка не подкопавал Споразумението от Разпети петък

Основните аспекти на делото били " присъщо и безпогрешно политически "

" Мисля, че народът на тази страна желаят от нас да изпълним Брекзит ", счита той и повтори, че приготвя страната да напусне Европейски Съюз на 31 октомври. Джонсън се надява да подписа съглашение с Брюксел на срещата на върха на Европейски Съюз на 17-18 октомври.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР