Премиерът на Великобритания Борис Джонсън и ирландският му колега Лео

...
Премиерът на Великобритания Борис Джонсън и ирландският му колега Лео
Коментари Харесай

Надежда за мек Brexit има, но гасне

Премиерът на Англия Борис Джонсън и ирландският му сътрудник Лео Варадкар ще се срещнат за договаряния, с цел да обсъдят новите оферти на Англия за Brexit, съобщи БГНЕС.
Срещата сред двамата водачи ще се организира в северозападната част на Англия, като Джонсън към момента упорства Англия да напусне Европейски Съюз със или без договорка в края на месеца. Това става макар по този начин наречения Закон на Бен - признат от депутатите предишния месец - с искане Джонсън да изиска отсрочване на периода по член 50 от Европейски Съюз до януари 2020 година, в случай че договорка не е била контрактувана преди 19 октомври.
От " Даунинг Стрийт " споделиха, че срещата би трябвало да разреши " подробни полемики " по отношение на процеса на обезпечаване на договорка. Премиерът на Англия съобщи, че остава " внимателен оптимист " във връзка с договорката.
Вчера водачите на Европейски Съюз упрекнаха Обединеното кралство, че предлага непроверени хрумвания, като прибавиха, че напредъкът към нова договорка е стеснен. Подобно мнение изрази във вторник и Варадкар, който допусна, че ще бъде " доста мъчно " за Обединеното кралство и Европейски Съюз да реализират съглашение за Brexit преди крайния период 31 октомври.
Междувременно Европейският парламент за следващ път разкритикува новите оферти на Джонсън и ги отхвърли след спор, съобщи Агенция " Фокус ". 
Председателят на Екологичен потенциал Давид Сасоли съобщи, че не е имало " доста напредък " по въпроса, като добави, че ръководената от него институция няма желание да приема договорка " непременно ".
Координаторът на Екологичен потенциал за Brexit Ги Верхофщад продължи с нападките против Джонсън и назова яростно неговите оферти " несериозни ". Той добави, че всеки, който натиска Англия да напусне структурите на Европейски Съюз е " изменник ".
" Смятам, че предлагането, което Борис Джонсън насочи (…) не е въобще съществено. Не е съществено въобще, тъй като в действителност, аз го назовавам виртуално предложение, то не беше същинско такова. То в действителност дава на Демократическата юнионистка партия (на Северна Ирландия) право на несъгласие по голям брой въпроси ", сподели някогашният белгийски министър председател.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР