Премиерът на Великобритания Борис Джонсън е унижен от лидера на

...
Премиерът на Великобритания Борис Джонсън е унижен от лидера на
Коментари Харесай

Борис Джонсън унижен от лидера на най-малката страна в ЕС

Премиерът на Англия Борис Джонсън е унизен от водача на най-малката страна в Европейски Съюз, написа " Гардиън ".

По-рано през днешния ден Джонсън организира диалози с ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, а по-късно беседва с премиера на Люксембург Ксавие Бетел.

Очакваше се Бетел и Джонсън да дадат конференция навън, само че огромна група протестиращи против Брекзит притисни английския министър председател, който в последна сметка не взе участие на конференцията евентуално поради демонстрацията, макар че не се удостоверява публично. Обикновено при такива условия се трансформира мястото на конференцията. Но вместо това Бетел продължи по проект. В един миг той даже уточни мястото, където Джонсън трябваше да бъде.

Без да се церемони Бетел акцентира, че Англия, а не Европейски Съюз, е отговорна за рецесията. Това е " призрачен сън " за жителите на Европейски Съюз, счита той. В един миг той беше бурно приветстван от протестиращите, тъй като почувстваха, че отразява гнева им.

Вчера Джонсън се дефинира за Невероятния Хълк. Журналист от " Дейли телеграф " разяснява, че действителността не може да бъде по-различна, имайки поради, че Джонсън се е уплашил и е избягал от дребна група протестиращи.

Бетел сподели на конференцията, че демонстрацията е право в демокрацията.

Жестикулирайки към празния подиум, министър председателят предизвести, че времето изтича. Премиерът на Люксембург упрекна в неистина уредниците на акцията за овакантяване на Европейски Съюз по време на референдума.

Източник заяви, че английското държавно управление е поискало конференцията да се организира в постройката, с цел да бъдат чути двамата водачи, само че молбата е била отхвърлена. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР