Премиерът на Великобритания Борис Джонсън е изправен пред бунт поради

...
Премиерът на Великобритания Борис Джонсън е изправен пред бунт поради
Коментари Харесай

Джонсън изправен пред бунт на торите заради решението за Huawei

Премиерът на Англия Борис Джонсън е изправен пред протест заради решението си да разреши на китайската компания Huawei да построи част от 5G инфраструктурата на Острова, написа " Гардиън ".

Висши тори изследват дали могат да принудят гласоподаване в Камарата на общините за ограничение на присъединяване на китайския колос.
 Джонсън обърна тил на Тръмп и позволи на Huawei да взе участие в 5G мрежата
Джонсън обърна тил на Тръмп и позволи на Huawei да взе участие в 5G мрежата

Китайската компания е избрана за " продавач с висок риск "

Правителството отбрани решението си , като увери, че е наясно с рисковете от присъединяване на Huawei, която има връзки с китайското държавно управление. Подчертава се, че английските служби от години си имат работа с Huawei в 4G мрежата и са наясно с рисковете.

Но доста депутати от Консервативната партия се безпокоят, че Китай може да употребява ролята на компанията в мрежата за шпионаж . Съединени американски щати и Австралия не разрешиха присъединяване на компанията точно заради тези опасения.

Иън Дънкан Смит, някогашен водач на торите, разяснява пред Би Би Си, че желаят да видят промени, желаят да видят ангажимент, че Huawei ще излезе от системата с времето.
 Белият дом отчаян от решението на Англия за Huawei
Белият дом отчаян от решението на Англия за Huawei

Няма безвреден вид за надзор на всяка част от 5G мрежата

Ще са нужни повече от 40 тори, с цел да се опълчват на решението на Джонсън , когато бъде импортирано законодателството в Камарата на общините , обвързвано с контрола на Ofcom над Huawei.

Правителството разгласи, че е взело единомислещо решение във вторник след среща на Съвета за национална сигурност.

Делът на компанията на новия пазар ще бъде до 35% за всеки от четирите мобилни оператора на Острова. Huawei няма да може да взе участие в основата на мрежата, както и в инфраструктурата за нуклеарни и военни обекти.
 Европейски Съюз няма да не разрешава Huawei
Европейски Съюз няма да не разрешава Huawei

Европейската комисия публично ще разкрие рекомендациите към страните членки в сряда

Huawei също публично е оповестена за " продавач с висок риск " , тъй като Пекин на доктрина може да следи английските жители в бъдеще.

" Таймс " написа, че на срещата във вторник военният министър Бен Уолъс се е оповестил срещу решението да се включи китайската компания . Той е предизвестил, че Китай " не е другар на никого ".

Съединени американски щати са разочаровани от решението на Англия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР