Премиерът на Великобритания Борис Джонсън е изпратил до Брюксел писмо

...
Премиерът на Великобритания Борис Джонсън е изпратил до Брюксел писмо
Коментари Харесай

Борис Джонсън изпрати в Брюксел искане за отлагане на Брекзит - без подписа му

Премиерът на Англия Борис Джонсън е изпратил до Брюксел писмо с искане за отсрочване на Брекзит, само че без неговия автограф, съобщи Би Би Си с позоваване на източник от " Даунинг стрийт ". Документът е съпроводен от второ писмо, подписано от Джонсън, в което той споделя, че съгласно него отлагането би било неточност.

По закон английският министър председател беше длъжен да изиска от Европейски Съюз удължение на периода за Брекзит, изтичащ на 31 октомври, откакто Народното събрание гласоподава за отсрочване.

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск заяви в Туитър, че е получил настояването зя удължение на периода за Брекзит. Той не оповестява детайлности от писмото, само че показва, че следва да се съветва с водачите на Европейски Съюз за това по какъв начин да постъпи общността.

В съботния ден Камарата на общините на английския парламент одобри законова корекция за отсрочване на Брекзит.

Според текста, препоръчан от някогашния народен представител от ръководещата Консервативна партия Оливър Летвин, договорката с Европейски Съюз няма да бъде утвърдена от парламентаристите до момента в който Камарата на общините не одобри всички закони, нужни за напускането на Европейски Съюз.

Целта на поправката е да се избегне опцията на Брекзит без договорка заради непредвидени случайности или елементарна липса на време за осъществяване на нужните законови процедури. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР