Премиерът на Унгария Виктор Орбан заплаши да блокира кандидатурата на

...
Премиерът на Унгария Виктор Орбан заплаши да блокира кандидатурата на
Коментари Харесай

Орбан заплаши да блокира кандидатурата на Украйна за ЕС

Премиерът на Унгария Виктор Орбан заплаши да блокира кандидатурата на Украйна за участие в Европейски Съюз, заяви " Гардиън ".

Той е писал до президента на Европейския съвет Шарл Мишел, като твърди, че формалната кандидатура, предложена на 8 ноември от Европейската комисия, не би трябвало да бъде утвърдена от водачите на Европейски Съюз.

„ Европейският съвет не е в положение да реализира единодушие по отношение на бъдещето на процеса на разширение, в случай че не бъде открит консенсус по отношение на нашата бъдеща тактика по отношение на Украйна “, написа той.

Лидерите се срещат на 14 и 15 декември с рекомендацията кандидатурата да бъде предоставена в средата на декември като водещо място в дневния ред.

" Трябва да проведат откровена и открита полемика по отношение на осъществимостта на стратегическите цели на Европейски Съюз в Украйна, които сега имат за цел да реализират военна победа на Украйна и военно проваляне на Русия с желанието да провокират фундаментални политически промени в Русия. Смятаме ли тези цели за реалистично постижими “, добави министър председателят.

Писмото му се преглежда в подтекста на борбата му да принуди Европейски Съюз да " освободи " 30 милиарда евро финансиране, арестувани заради опасения за върховенството на закона и корупцията в Унгария.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР