Премиерът на Унгария Виктор Орбан се извини и помоли европейските

...
Премиерът на Унгария Виктор Орбан се извини и помоли европейските
Коментари Харесай

Виктор Орбан се извини и помоли ЕНП да не изключва ФИДЕС

Премиерът на Унгария Виктор Орбан се извини и помоли европейските консерватори да не изключват ФИДЕС от Европейската национална партия (ЕНП), осведоми " Ройтерс ".

Орбан писа до европейските политици, които приканват за изключването на партията му от главната политическа група в Европейския парламент. Той се извинява за нападателния език, само че ще продължи да пази политическите си позиции.
 Проблемите с партията на Орбан не са позволени, разгласи ЕНП
Проблемите с партията на Орбан не са позволени, разгласи ЕНП

След като Манфред Вебер се срещна с Орбан в Будапеща

13 консервативни партии желаеха изключване на ФИДЕС от Европейската национална партия поради антиимигрантска акция на Будапеща против ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и американския милиардер Джордж Сорос.

Световната информационна организация се е сдобила с копие на писмото. В писмото Орбан моли водача на белгийската партия " Християндемократи и фламандци " Ваутер Беке да премисли предлагането си за изключване на ФИДЕС. Беке е един от първите водачи в ЕНП, изискал изключването на ФИДЕС. Той съобщи на 28 февруари, че прегрешенията на Орбан са непоправими. До началото на март 13 партии поддържаха предлагането.
 Орбан: ФИДЕС може да излезе от ЕНП
Орбан: ФИДЕС може да излезе от ЕНП

Дебатът може да завърши с това, че ФИДЕС ще откри мястото си не във, а отвън ЕНП

Говорител на унгарското държавно управление заяви, че сходни писма са изпратени до всяка партия, която упорства за изваждането на ФИДЕС.

" Не е загадка, че има съществени различия...по въпроса за миграцията, опазването на християнската просвета и бъдещето на Европа. Също по този начин не е загадка, че не желаеме да променим позицията си по тези въпроси. Не мисля, че е рационално да се позволяват сходни различия посредством изключването на партия от нашето политическо семейство. Почтително бих желал да ви помоля да преосмислите предлагането си за изключване, в случай че е допустимо ", написа Орбан.
 Унгарски ежедневник приканва
Унгарски ежедневник приканва " Фидес " на Орбан да напусне ЕНП

" Фидес " да сплоти силите си с европейските националисти, предлага медията

По-рано водачът на ЕНП и претендент за правоприемник на Юнкер, немският политик Манфред Вебер, разгласи, че опрощение от Орбан за обидата към членовете на партията е изискване ФИДЕС да остане в групата.

Орбан се извини за коментар от 3 март в изявление за " Велт ам зонтаг ", когато той назова критиците си " потребни идиоти ".

" Това в действителност е откъс от Ленин, с който аз имах за цел да не одобрявам избрана политика, а не съответни политици. Бих желал да се извиня, в случай че сте възприели цитата ми за персонална засегнатост ", написа още Орбан.

Той обаче не се извини за критикуването на политиките на Европейски Съюз като цяло.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР