Премиерът на Унгария Виктор Орбан получи безсрочна власт в борбата

...
Премиерът на Унгария Виктор Орбан получи безсрочна власт в борбата
Коментари Харесай

Демокрацията в Унгария под карантина: Виктор Орбан получи власт за безсрочно управление с укази

Премиерът на Унгария Виктор Орбан получи безсрочна власт в битката против ковид, откакто Народното събрание прокара импортиран от държавното управление законопроект, осведомят " Ройтерс " и Би Би Си.
 Сорос подари пари на Унгария за битка с ковид
Сорос подари пари на Унгария за битка с ковид

Междувременно през днешния ден унгарският парламент се чака да прокара нов закон за ковид, който планува затвор за разпространяване на погрешна информация

Новият закон беше подсилен от 137 депутати, а 53 гласоподаваха срещу.

Орбан даде обещание да употребява изключителните компетенции " съразмерно и рационално ".

Според опозицията законът слага цялата унгарска народна власт под карантина.

Орбан, който последователно усили властта си по време на 10-годишното си ръководство, изиска удължение на изключителното състояние, което дава право на държавното управление му да издава укази за справяне с епидемията от ковид.

Законодателството е остро подложено на критика от унгарската съпротива, правозащитни организации, Съвета на Европа, защото не се загатва краен период за преустановяване на пълномощията.
 Орбан наложи нови ограничавания в Унгария
Орбан наложи нови ограничавания в Унгария

Към момента в Унгария има доказани 300 случая на ковид и 10 умряли

Сега Орбан може да ръководи с укази безсрочно, заобикаляйки Народното събрание. Конституционният съд, който е напълнен от Орбан с лоялни на държавното управление съдии, ще е единственият орган, който може да следи дейностите на държавното управление.

Новият закон планува затвор за разпространяване на погрешна информация. До пет години затвор се плануват за дезинформация.

Повече от 100 000 души се подписаха под петиция против измененията. Според социологическо изследване на проправителствена организация 90% от унгарците утвърждават измененията, а 72 на 100 имат вяра, че ще докара до подсилване на Наказателния кодекс.

В Унгария има 447 инфектирани с ковид, умряли са 15 души , а са се възстановили 34.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР