Премиерът на Унгария Виктор Орбан планира да направи значителни промени

...
Премиерът на Унгария Виктор Орбан планира да направи значителни промени
Коментари Харесай

Орбан: Унгарците са единствените, които могат да решат кой да живее в страната

Премиерът на Унгария Виктор Орбан възнамерява да направи обилни промени в кабинета си, осведоми " Ройтерс ".

Той заяви новината на първата конференция след безапелационната победа на парламентарните избори в неделя, на които ръководещата партия ФИДЕС получи съвсем 50% от гласовете или 2/3 болшинство в Народното събрание.

 Председателят на “Йоббик” напуща лидерския пост и Народното събрание
Председателят на “Йоббик ” напуща лидерския пост и Народното събрание

Той разясни, че ще извърши обещанието си след изборната загуба

Орбан акцентира, че резултатите от изборите са дали на партията мощен мандат и заради тази причина възнамерява да го употребява за пробутване на законопроекта " Спри Сорос " . Проектозаконът ще даде власт на държавното управление да не разрешава неправителствени организации, които поддържат миграцията и съставляват " риск за националната сигурност ".

 Управляващите в Унгария приготвят закон „ стой Сорос”
Управляващите в Унгария приготвят закон „ стой Сорос ”

Партията на Орбан е внесла проектозакона в Народното събрание още през февруари

Според него държавното управление е получило евентуално най-силният мандат в актуалната история на Унгария, написа " Гардиън ".

" Причината да внесем този пакет преди изборите беше за да позволим на унгарските гласоподаватели да гласоподават, знаейки нашите планове за това. Това се случи и ние имаме вяра, че имаме мандат от тези избори да прокараме това законодателство ", сподели Орбан.

 Орбан печели в Унгария Обновена
Орбан печели в Унгария

ФИДЕС ще има болшинство

Унгарският министър председател, който ще ръководи страната трети пореден мандат, води предизборна акция съвсем напълно с фокус към миграцията . Той акцентира, че резултатът от вота е удостоверил този избор.

" Унгарските гласоподаватели показаха най-важните тематики: имиграцията и въпросът за националната сигурност. Унгарците взеха решение, че желаят да бъдат единствените, които ще вземат решение кой може да живее в Унгария ", продължи Орбан.

Той отхвърли да разяснява сериозните оценки на интернационалните наблюдаващи, които сигнализираха, че държавното управление е прибягвало до " закани, ксенофобска реторика и медийни пристрастия " по време на акцията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР