Премиерът на Унгария Виктор Орбан - кръстникът на нелибералната демокрация,

...
Премиерът на Унгария Виктор Орбан - кръстникът на нелибералната демокрация,
Коментари Харесай

Либералите в ЕНП искат да изгонят Орбан

Премиерът на Унгария Виктор Орбан - кръстникът на " нелибералната народна власт ", толкоз е писнал на някои европейски дясноцентристки политици , че те желаят да бъде изхвърлен от клуба , написа " Политико ".

Умерени политици от Европейската национална партия (ЕНП), от страни като Холандия, Швеция, Финландия и Люксембург, са сериозни към унгарската ръководеща партия ФИДЕС поради анти-ЕС риториката и злоупотребата с върховенството на закона. В началото на юни Християндемократическият апел в Холандия прокара резолюция с публично искане ФИДЕС да се изхвърли от Европейската национална партия.

Но те нямат задоволително поддръжка да изхвърлят Орбан от Европейската национална партия. Паневропейските политически водачи се нуждаят от унгарския министър председател, с цел да запазят позицията си на максимален блок в Европейския парламент.

Орбан и партията му въпреки това нямат желание да напущат. Унгарският министър председател счита, че Европейската национална партия може да одобри част от политиките му и това се потвърди неотдавна с публикуването на документ на Европейската национална партия, който приканва за по-засилен граничен надзор.

В момента настроенията в партията са: Ние не одобрявам това, което споделя Орбан, само че за момента би трябвало да го приемем.

В Брюксел, съгласно представител на Европейския парламент, поискал анонимност, " Европейската национална партия на практика е разграничена в средата " по проблема.

Това разделяне си пролича тази седмица, когато комисия към Европейския парламент поддържа резолюция, с която се сигнализира, че Унгария е на път съществено да наруши полезностите на Европейски Съюз . Осем еврдепутати от Европейската национална партия гласоподаваха в интерес на текста, а деветима - срещу.

 Евродепутати гласоподаваха за начало на правосъдна процедура против Унгария
Евродепутати гласоподаваха за начало на правосъдна процедура против Унгария

Комисията по цивилен свободи към Европейския парламент утвърди отчет

Според народен представител в ЕНП има малко или доста три групи . Тези, които желаят да изгонят Орбан, са либерали от Швеция и Холандия, а измежду поддръжниците на ФИДЕС са консерваторите от Бавария и Австрия. В средата са политиците от партията на Меркел.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР