Премиерът на Унгария Виктор Орбан каза, че парламентарните избори утре

...
Премиерът на Унгария Виктор Орбан каза, че парламентарните избори утре
Коментари Харесай

Орбан към унгарците преди изборите: Искат отново да ви отнемат родината

Премиерът на Унгария Виктор Орбан сподели, че парламентарните избори на следващия ден са съдбоносни, тъй като унгарците могат да отвоюват своята страна, съобщи ДПА. " Искат още веднъж да ви лишават родината ", сподели Орбан на протест на неговата партия Фидес в град Секешфехервар, на 70 км югозападно от Будапеща, написа Монитор.

" Партии, които служат на непознати ползи и политици, които платени от чужбина, желаят да ръководят и да трансфорат Унгария в имигрантска страна ", продължи министър председателят.
Социологическите анкети сочат, че съюзът сред Фидес и Християндемократическата национална партия ще завоюва изборите. Има опция даже Орбан да разполага с болшинство от две трети в новия парламент и да промени конституцията, както направи след изборите през 2010 година, отбелязва ДПА.
Ако опозицията завоюва, предизвести Орбан, 10 000 мигранти ще бъдат преселени в Унгария от други страни в Европейски Съюз.
Когато през 2015 година бежанци и мигранти заляха Европа, Орбан бе първият водач, който подреди да се построи ограда от бодлива тел по границата, с цел да пресече напора им. Той остро възрази на политиката на немската канцлерка Ангела Меркел към бежанците, припомня ДПА. Унгария отхвърли наложителната квота на Европейски Съюз за приемане на претенденти за леговище.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР