Премиерът на Унгария, Виктор Орбан, изрази подкрепата си за членството

...
Премиерът на Унгария, Виктор Орбан, изрази подкрепата си за членството
Коментари Харесай

Орбан: Европейският съюз се нуждае от Балканите

Премиерът на Унгария, Виктор Орбан, изрази поддръжката си за участието на Босна и Херцеговина в Европейския съюз по време на взаимна конференция с председателката на Съвета на министрите на Босна и Херцеговина, Боряна Крищо, в Сараево, съгласно информация от районната телевизия Ен1.

Орбан уточни, че Европейският съюз има потребност от Балканите и Босна и Херцеговина повече, в сравнение с тези страни се нуждаят от Европейски Съюз. Той поддържа скорошното участие на Босна и Херцеговина в Европейски Съюз и акцентира нуждата от промени и нова динамичност в Европа.

Боряна Крищо изрази благодарността си към Унгария за поддръжката и изрази желанието си за положително съдействие и усилване на икономическите връзки. Двамата водачи разискаха настоящата политическа обстановка, двустранните връзки и целите в дневния ред на двете страни.

Президентът на босненската Република Сръбска, Милорад Додик, също ще се срещне с унгарския министър председател в Баня Лука, както и с членовете на председателството на Босна и Херцеговина и премиера на Федерация Босна и Херцеговина, Нермин Никшич, заяви Българска телеграфна агенция.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР