Премиерът на Унгария изпрати съответно писмо до председателя на ЕК,

...
Премиерът на Унгария изпрати съответно писмо до председателя на ЕК,
Коментари Харесай

Унгария отказа да подкрепи плана за санкции срещу Русия

Премиерът на Унгария изпрати надлежно писмо до ръководителя на Европейска комисия, в което означи, че Будапеща не може да поддържа обсъжданите ограничавания в настоящия им тип.

" Нито Унгария, нито Европейски Съюз като цяло са подготвени да одобряват и ползват ограниченията, препоръчани от комисията. Санкциите би трябвало да бъдат признати в миг, когато са изпълнени всички нужни предпоставки във всички страни членки ", се споделя в документа, чийто текст е представен от в. Financial Times.

Орбан добави, че въпросните стъпки ще изискват от страната му „ главно да модернизира различната инфраструктура за доставки и изцяло да реорганизира потенциала си за пречистване “. В същото време към този момент признатите наказания, съгласно него, „ отклониха нужните национални запаси към несъразмерни вложения в изкопаеми горива “, до момента в който съответното финансиране от Брюксел е налично за Будапеща единствено на хартия.

Виктор Орбан акцентира, че Европейска комисия не би трябвало да продължава да постанова ембарго върху съветския нефт.

„ Ако Европейската комисия упорства да одобри нейното предложение, тя ще би трябвало да носи цялостна отговорност за историческия неуспех в процеса на европейска интеграция “, сподели министър председателят.

Според него приемането на пакета от наказания в настоящия му тип ще докара до по-нататъшно повишение на цените на горивата в целия Европейски Съюз.

Европейската комисия, като част от шестия пакет от наказания против Русия, предлага поетапна възбрана на целия импорт на съветски нефт в Европейски Съюз, съобщи ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен ден по-рано. По думите й отводът ще бъде еволюционен - ​​до края на тази година. Говорителят на Европейската комисия Ерик Мамер посочи, че предлагането за петролно ембарго против Русия регистрира обстоятелството, че някои страни от Европейски Съюз по редица аргументи са по-зависими от съветските енергийни запаси.

В същото време непрекъснатите представители на страните от Европейски Съюз не съумяха да се спогодят за ембаргото, тъй че ще продължат полемиката. Предвижда се работата по шестия пакет да завърши не по-късно от 9 май. Чехия, Словакия, Унгария и България към този момент публично се оповестиха против цялостната възбрана. Първите двама желаят тригодишен временен интервал за себе си, до момента в който Унгария желае изключения за доставките на нефт от Русия по тръбопроводи.

След началото на специфична военна интервенция за денацификация и демилитаризация на Украйна западните страни ускориха санкционния напън върху Москва. На първо място, ограничаващите ограничения засегнаха банковия бранш и предлагането на високотехнологични артикули. Много марки оповестиха изтеглянето си от Русия.

Кремъл назова тези ограничения икономическа война, само че акцентира, че са подготвени за сходно развиване на събитията. Банката на Русия подхваща ограничения за стабилизиране на обстановката на валутния пазар; заплащанията за доставки на газ към вражески страни бяха преведени в рубли.

Освен това държавното управление е подготвило проект за противопоставяне на ограничаващите ограничения, който включва към стотина начинания. Размерът на неговото финансиране ще бъде към трилион рубли.

Натискът от глобите върху Москва към този момент донесе стопански проблеми за Съединени американски щати и Европа, което докара до съществено повишаване инфлацията и на цените на горивата и храните.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР