Премиерът на Украйна Володимир Гройсман обвини Русия, че е замесена

...
Премиерът на Украйна Володимир Гройсман обвини Русия, че е замесена
Коментари Харесай

Напрежението расте: Обвинения на високо ниво между Украйна и Русия заради убийството на журналиста Аркадий Бабченко

Премиерът на Украйна Володимир Гройсман упрекна Русия, че е забъркана в убийството на известния съветски публицист Аркадий Бабченко през вчерашния ден в Киев.

Гройсман съобщи във Facebook, че е сигурен в своето изказване. Той назова Бабченко “истински другар на Украйна”. Според украинският министър председател “Русия не му е дала прошка това”.

Руският публицист, работил за разнообразни вестници и телевизионни канали, напусна федерацията през 2016 година и водеше лично предаване в Украйна по кримско-татарската телевизия АТР.

Според Ройтерс Бабченко – един от най-известните съветски военни репортери, е напуснал Русия от боязън за живота си. Зад убийството на Бабченко може би стои Русия, загатна през вчерашния ден и украинският външен министър Павло Климкин.

Тази нощ край входа, в който живееше Бабченко, се събраха освен негови сътрудници, само че и десетки поданици на Киев, носещи цветя, а репортажи за нещастието демонстрираха всички украински малките екрани. На мястото на престъплението работят следователи, пристигнало е и управлението на полицията.

Украинската полиция към този момент популяризира фоторобот на човек, обвинен в убийството на журналиста – 40 до 45- годишен, висок, с къса бяла брадичка. Не е изключено убиецът да е имал съучастници, прецизира " Труд ".

През 2017 година напуща Русия поради закани, от август предходната година живее в Киев, дружно със брачната половинка си се грижи за шест деца сираци. Бабченко е известен блогър, от октомври предходната година води програмата " Prime: Бабченко " по украинската телевизия ATR, по която е заявявал, че ще се върне в Москва, качен на американски танк " Абрамс ".

В същото време стана ясно, че Русия също стартира свое следствие на случая.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР