Премиерът на Украйна призова на страната му да бъдат предоставени

...
Премиерът на Украйна призова на страната му да бъдат предоставени
Коментари Харесай

Премиерът на Украйна призова за още военна помощ

Премиерът на Украйна прикани на страната му да бъдат предоставени ракетни батареи " Пейтриът " и други високотехнологични системи за противовъздушна защита, с цел да може тя да противодейства на съветските офанзиви, съобщи Асошиейтед прес.

Денис Шмигал съобщи за френската телевизия Ел Се И, че Русия желае да удави Европа в нова вълна украински бежанци и по тази причина взема под прицел украинската инфраструктура на фона на мразовитото зимно време.

Шмигал сподели, че Украйна се нуждае и от нови доставки на артилерийски снаряди и съвременни танкове. Интервюто му за френската телевизия беше излъчено нощес преди идните тази седмица срещи в Париж, на които ще бъде събрана и координирана още помощ за Украйна. Повечето от 1000 съветски офанзиви против украинската инфраструктурата от октомври целят " да провокират още една вълна от миграция към Европа ", настоя Шмигал.

Украинският министър председател още веднъж повтори предходни украински апели, че страната му се нуждае от ракети земя-въздух " Пейтриът ", с цел да се отбрани от следващи офанзиви. " Пейтриът " е високотехнологична система, която към този момент западните съдружници не са дали на Украйна , отбелязва АП.

Шмигал изиска и спомагателни бройки от немските и френските системи за Противовъздушна отбрана, които тези страни към този момент предоставиха на Украйна. По негови думи Украйна се нуждае от огромни количества снаряди, с цел да дава отговор на съветската артилерия . Русия изстрелва от 50 000 до 70 000 снаряда дневно по украински цели и " ние се нуждаем от най-малко една трета от това количество всеки ден ", добави той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР