Премиерът на Украйна каза пред Би Би Си, че ще

...
Премиерът на Украйна каза пред Би Би Си, че ще
Коментари Харесай

Премиерът на Украйна предупреждава за Трета световна война, ако загуби конфликта с Русия

Премиерът на Украйна сподели пред Би Би Си, че ще има „ Трета международна война “, в случай че Украйна загуби спора си с Русия, до момента в който прикани Конгреса на Съединени американски щати да одобри от дълго време отлагания законопроект за задгранична помощ.

Денис Шмихал изрази „ деликатен оптимизъм “, че американските законодатели ще одобряват горещо оспорваната мярка, която има 61 милиарда $ (49 милиарда паунда), предопределени за Киев.

Камарата на представителите би трябвало да гласоподава пакета тази събота.

Говорейки пред BBC във Вашингтон в сряда, министър-председателят Шмихал сподели за американската помощ за сигурността: „ Имаме потребност от тези пари през вчерашния ден, не на следващия ден, не през днешния ден “.

„ Ако ние не защитим… Украйна ще падне “, добави той. „ Така че световната, световната система за сигурност ще бъде унищожена... и целият свят ще би трябвало да откри... нова система за сигурност.

„ Или ще има доста спорове, доста такива войни и в последна сметка това може да докара до Трета международна война.

Това не е първият път, когато Украйна издава такова обезпокоително предизвестие за последствията от евентуалното си проваляне. Миналата година президентът Володимир Зеленски сподели, че в случай че Русия завоюва спора, тя може да нахлуе в Полша и да провокира Трета международна война.

Но представители на Кремъл се присмиват на сходни изказвания като всяване на боязън от Запада. Миналия месец президентът Владимир Путин отхвърли догатките, че Русия може един ден да нападне Източна Европа като „ цялостни нелепости “.

Украйна може да бъде изправена пред проваляне през 2024 година Ето по какъв начин може да наподобява това

Законодателите ще гласоподават скоро за спряната помощ за Украйна

Русия в никакъв случай не е нападала страна от НАТО, в това число Полша. Пактът за групова защита на НАТО значи, че офанзива против един член съставлява офанзива против всички.

В изявлението от сряда министър председателят Шмихал беше запитан за неотдавнашно изказване на ръководителя на Камарата на външните работи на Републиканската партия Майкъл Маккол, че членовете на личната му партия са били „ инфектирани “ от съветската агитация.

Г-н Шмихал сподели: „ Трябва да разберем, че дезинформацията и пропагандата въздействат тук, в Съединените щати, върху доста хора, в Европейския съюз върху доста хора, като да вземем за пример в Украйна. “
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР