Премиерът на Словения Янез Янша проведе пресконференция след обръщението си

...
Премиерът на Словения Янез Янша проведе пресконференция след обръщението си
Коментари Харесай

Премиерът на Словения: Възможен е напредък със РС Македония през октомври, ако има споразумение

Премиерът на Словения Янез Янша организира конференция след обръщението си към евродепутатите през днешния ден в Страсбург и акцентира, че напредъкът в процеса на разширение на Общността със Северна Македония е вероятен през октомври, в случай че страните-членки се спогодят, предава излъчващият на албански език скопски ефирен канал „ Алсат-М “.

Янша призна, че не схваща държавите-членки на Европейски Съюз, които се опълчват на разширението, само че акцентира, че е нужен спор по въпроса. „ В Европа има алтернатива дали разширението е от стратегическо значение или не “, разяснява словенският министър председател, като напомни, че през последните 15 година Европейски Съюз освен не се е разширил, само че и е изгубил една от членките си – Англия.

Междувременно, добави Янша, други сили оказват въздействие върху района на Западните Балкани. „ Европейски Съюз прекарва прекалено много време, с цел да реагира тактически на следствията, основани от другите, Европейски Съюз е прелестна концепция и ние желаеме да се причислят други страни, вършим всичко допустимо, с цел да им помогнем “, увери Янша, чиято страна пое кормилото на Европейски Съюз на 1 юли.

За Словения разширението ще бъде главен приоритет по време на председателството, добави министър председателят на страната.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР