Премиерът на Швеция Стефан Льовен загуби вот на доверие в

...
Премиерът на Швеция Стефан Льовен загуби вот на доверие в
Коментари Харесай

Премиерът на Швеция пада от власт

Премиерът на Швеция Стефан Льовен загуби избор на доверие в Народното събрание, което значи, че ще би трябвало да подаде оставка , само че защото нито един от политическите блокове няма болшинство, остава неразбираемо кой ще образува идващото държавно управление , оповестява " Франс прес ".

Парламентарните избори на 9 септември не излъчиха победител, като лявоцентристкият блок на Льовен завоюва 144 места, едно повече от опозиционния дясноцентристки " Алианс ".

 На вота в Швеция социалистите водят със стотни пред десния алианс
На вота в Швеция социалистите водят със стотни пред десния алианс

Евроскептиците са трети…

Антиимиграционната партия " Шведски демократи ", които имат 62-ма депутати, също поддържаха вота за отстраняването на Льовен.

Анализаторите чакат ръководителят на Народното събрание да разпореди на Улф Кристерсон , който е водач на Умерената партия, която е най-голямата партия в " Алианс ", да се опита да образува ново държавно управление .

Но откакто " Алианс " са малцинство, той се нуждае от поддръжка или от " Шведски демократи ", които са избягвани от всички политически сили, откогато партията влезе в Народното събрание през 2010 година, или от лявоцентристкия блок.

Социалдемократите на Стефан Льовен отхвърлиха да окажат поддръжка за държавно управление на " Алианс ".

Лидерът на " Шведски демократи " Джими Акесон повтори, че партията му ще смъкна всяко държавно управление, което не им дава думата по въпросите на имиграцията, опазването на здравето, пенсиите и престъпността.

" Ако Улф Кристерсон желае да стане министър председател, това може да се случи единствено с моята помощ ", акцентира водачът на " Шведски демократи " Джими Акесон.

" Алианс ", който включва умерените, центристите либералите и християндемократите, разгласи, че няма да договарят с антиимигрантската партия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР