Премиерът на Северна Македония Зоран Заев заяви днес, че 12

...
Премиерът на Северна Македония Зоран Заев заяви днес, че 12
Коментари Харесай

Изборите в Северна Македония могат да се отложат заради членството в НАТО

Премиерът на Северна Македония Зоран Заев съобщи през днешния ден, че 12 април остава като дата за предварителни парламентарни избори, само че се резервира и опцията за възможното им отсрочване поради ратификацията на протокола за участие на страната в НАТО, съобщи организация Макфакс, представена от Българска телеграфна агенция.

" Няма да позволим като страна да останем без парламент, когато всички 29 страни членки ратифицират протокола и пристигна ред на Северна Македония. Това не трябва да се позволява ", сподели министър председателят пред публицисти.

По-рано ръководителят на Народното събрание Талат Джафери разгласи, че ще разпусне Народното събрание на 11 февруари, 60 дни преди парламентарните избори, планувани за 12 април. Той сподели, че няма опция Народното събрание да се свика след тази дата, в случай че е належащо да се ратифицира протоколът за участие в НАТО.

За да стане пълноправна членка на НАТО, Северна Македония би трябвало да ратифицира протокола, откакто той е бил утвърден от всички 29 членки на алианса. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР