Премиерът на Северна Македония Зоран Заев заяви, че не вижда

...
Премиерът на Северна Македония Зоран Заев заяви, че не вижда
Коментари Харесай

Заев не вижда необходимост от лидерска( среща в страната за проблемите с България*

Премиерът на Северна Македония Зоран Заев съобщи, че не вижда нужда от лидерска среща за разногласията с България, каквато предложи през вчерашния ден водачът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски, съобщи ТВ 21.

" Не виждам нужда от лидерска среща. Особено с човек, който няма позиция по нито един значим народен или стратегически въпрос ", сподели министър председателят.

Македонският език, македонската еднаквост и специфичност са интернационално доказани и приети от целия свят, сподели Заев.

" С нашия комшия България имаме Договор за сътрдничество и добросъседство, който прочее е подписан и на македонски език. Очакваме в духа на този Договор да продължим да градим връзките си. Темите, произлизащи от Договора, показваме воля да решаваме посредством работата на комисиите, които имат компетенциите за това. Мицкоски не е за контракт по която и да е тематика, той търси метод по какъв начин единствено да навреди на страната, изключително на процесите, които не водят към Европейски Съюз ", сподели Заев за ТВ 21.

Бившият министър председател Любчо Георгиевски се чака да дойде тези дни в България, с цел да помогне за решение на разногласията сред двете страни, заяви самият той за ТВ Алсат М. Цел на визитата му е да обясни позицията на Скопие по двустранни въпроси и да помогне за това България да оцени вярно настоящето държание на държавните ръководители на Северна Македония.

" Ако гледаме позициите на нашия министър председател, на президента, Гоце Делчев е общ бунтовник на Македония и на България. Сега България не приема и това. Тук виждам суетност у българските членове на комисията. Като че не желаят да схванат, че допреди три години никой в Македония не смееше да каже, че Делчев е общ воин на България и на Македония. И аз не го споделях, тъй като щяха да ме раздерат, казвал съм, че би трябвало да преразгледаме нащата позиция. Смятам, че дълго време фантазия на българската политика беше македонски политици да кажат, че Делчев е общ воин. И в този момент, когато това е казано, те сякаш не схващат какво значи за един македонски политик да каже такова нещо ", сподели Георгиевски през вчерашния ден за предаването 360 градуса.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР