Премиерът на Северна Македония Зоран Заев заяви, че не обмисля

...
Премиерът на Северна Македония Зоран Заев заяви, че не обмисля
Коментари Харесай

Зоран Заев не мисли нито за оставка, нито за предсрочни избори

Премиерът на Северна Македония Зоран Заев съобщи, че не обмисля да подаде оставка или да свика предварителни парламентарни избори, както изиска опозицията след аферата "Рекет ", предадоха македонските медии. "Не имам намерение да мисля нито за оставка, нито за предварителни парламентарни избори, тъй като отпред на това държавно управление стои човек, който е съобщил за случая "Рекет ", съобщи нощес Заев, представен от уеб страницата Плусинфо.

Той добави, че в Северна Македония ще има постоянни парламентарни избори.

Преди две седмици прокурорката Вилма Русковска удостовери, че министър председателят Заев е съобщил за упрекнатите по случая "Рекет " за изнудване на предприемача Йордан Камчев в подмяна за освобождението му от арест.

След публикуването на диалозите по отношение на "Рекет " в италианския вестник "Ла Верита ", в които се чува и гласът на ръководителката на специфичната прокуратура Катица Янева, от опозиционната ВМРО-ДПМНЕ обявиха, че държавното управление на Заев е нарушило правната система в Северна Македония и е време за избори и промяна на властта.

Журналистът от "Ла Верита " Ларис Гайсер, който разгласява диалозите по случая "Рекет ", през вчерашния ден също съобщи по радио Каподистри, че политическата кариера на Зоран Заев, който съгласно него е забъркан в аферата, е завършила и интернационалната общественост е изгубила доверието си в него.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР