Премиерът на Северна Македония Зоран Заев се извини на ЛГБТИ

...
Премиерът на Северна Македония Зоран Заев се извини на ЛГБТИ
Коментари Харесай

Зоран Заев се извини на гейовете

Премиерът на Северна Македония Зоран Заев се извини на ЛГБТИ общността след изказването му нощес, че " няма да разреши няколко нарушители, един суетлив публицист и пед*раст да смъкват държавното управление ", оповестяват македонските медии. Заев сподели това нощес, разяснявайки разтърсващата страната спекулация " Рекет ".

По-късно министър председателят написа в Туитър, че ЛГБТИ общността има неговото огромно почитание. " Използвах думата пед*раст, с цел да опиша присъща специфичност, а не да означа полово определение. Извинявам се на ЛГБТИ хората. Ще се боря за техните права, както и до момента ", написа Заев в Туитър.

" Не се колебая, че журналистическите организации и Съветът за нравственос ще реагират на непремереното изказване на премиера Заев и ще застанат в отбрана на сътрудника Бранко Героски. Сигурна съм, че няма да го оставят самичък в тази обстановка, тъй като това не е единствено нахлуване против Героски, а е нахлуване против публицистиката и публицистите ", написа журналистката Тамара Чаушидис, представена от уеб страницата Опсервер.мк.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР