Премиерът на Северна Македония Зоран Заев провежда интензивни консултации на

...
Премиерът на Северна Македония Зоран Заев провежда интензивни консултации на
Коментари Харесай

Разочарование в Северна Македония след срещата на върха

Премиерът на Северна Македония Зоран Заев организира интензивни съвещания на разнообразни равнища, откакто в Брюксел страната не получи зелена светлина за започване на договаряния за присъединение към Евросъюза, заяви македонската организация МИА. Не се удостоверява появилата се в някои медии информация, че е подал оставка. В неделя президентът на Северна Македония събира водачите на главните партии


Северна Македония " би трябвало да посрещне новата действителност с чиста глава ", това разгласи президентът Стево Пендаровски в отговор на разочарованието в страна от блокирания в Брюксел старт на договарянията за еврочленство.
Стоян Николовски - гражданин на Скопие: Не разбирам, само че мисля че е срамно. Трябваше да бъдем позволени до договарянията. Все отново, предоставихме някакви резултати, не сме на нулата.Кире Петровски - гражданин на Скопие: След всичко, което пожертвахме, Македония заслужава да стане държава-членка на Европейски Съюз. Всички президенти бяха за, с изключение на Макрон. Сега не знаем от кое място пристигна вятъра. Може би от Русия.Кирил Стояновски - гражданин на Скопие: Те желаят нещо авансово, само че не споделят какво. И те, Европейски Съюз, лъжат. Те желаят нещо да бъде направено, и в този момент лъжат, казвайки не продължавайте.Стево Пендаровски - президент на Северна Македония: Без значение от развръзката на договарянията на Европейския съвет, ние би трябвало да продължим да изпълняваме споразуменията с нашите съседи, България и Гърция, както сме съгласили - с почтен метод от всички страни. Това е основата на положителните съседски връзки, само че също за районното съдействие и непоклатимост.
В неделя президентът привиква среща с водачите на главните партии и съобщи, че е получил позитивен отговор от всички поканени. В обръщението си към нацията той съобщи, че не е време за разочарования, незаинтересованост и партийни сметки за приемане на политически дивиденти, а всички да се съберат и да работят дружно за бъдещето на страната.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР