Премиерът на Северна Македония Зоран Заев обяви засилване на военното

...
Премиерът на Северна Македония Зоран Заев обяви засилване на военното
Коментари Харесай

Северна Македония засилва военното си присъствие в Ирак и Афганистан

Премиерът на Северна Македония Зоран Заев разгласи усилване на военното наличие на страната в Ирак и Афганистан. Това предава скопското електронно издание „ Фактор “, като разяснява, че съответното Заев е декларирал в границите на взаимна конференция с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг.
„ Готови сме за отговорностите, които ни предстоят. Правителството твърдо се ангажира с 0,2% увеличение на военния бюджет всяка година и достигането му през 2024 година до 2% от Брутният вътрешен продукт за модернизиране на армията и самостоятелните качества. Военните ще усилят присъединяване си в задачите в бъдеще и ще оказват помощ на НАТО в Ирак и Афганистан в битката против „ Ислямска страна “, разкри Заев, отбелязва още организация " Фокус ".
По време на визитата на Северноатлантическия съвет на НАТО в Скопие македонският министър председател означи, че страната към този момент има огромна изгода от участието в Алианса. „ Чуждестранните вложения са три пъти по-високи от междинните за последните години, безработицата е намаляла със 7,5%, заплатите са се нараснали с 6,1%. НАТО носи стопански прогрес “, увери в умозаключение Заев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР