Премиерът на Северна Македония Зоран Заев обяви в петък, че

...
Премиерът на Северна Македония Зоран Заев обяви в петък, че
Коментари Харесай

Петима нови в македонския кабинет, Зоран Заев поема и финансите

Премиерът на Северна Македония Зоран Заев разгласи в петък, че ще смени шестима министри, за петте поста предлага нови претенденти, а самият себе си номинира и за финансов министър, оповестиха македонските медии.

" Задълженията на министъра на финансите, дружно с премиерската позиция, ще извършвам за избран интервал. Взех това решение, тъй като тази година ще бъде годината за стопанската система ", изясни Заев. Досегашният финансов министър Драган Тевдовски става премиерски консултант. " Следват смели решения, от които всички жители би трябвало да имат изгода от позиция на обществения аспект и селското стопанство, пенсиите и заплатите. Когато всички съществени политически въпроси на нашата страна към този момент са решени, би трябвало да повишим икономическия стандарт ", сподели още министър-председателят.

Смените на върха засягат също по този начин министерствата на земеделието околната среда и градоустройството, на локалното самоуправление, на културата и на политическата система и междуобщностните връзки.

Траян Димковски е назначен за министър на земеделието, Насер Нуредини на околната среда и планирането, Хусни Исмаили на културата, Горан Милевски за министър на локалното самоуправление и Садула Дураки за министър на политическата система.

Зоран Заев благодари на досегашните министри Любчо Николовски, Асаф Адеми, Драган Тевдовски, Сухейл Фазлиу, Хазби Лика и на Зоран Шапурич.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР