Премиерът на Северна Македония пристига на еднодневно работно посещение у

...
Премиерът на Северна Македония пристига на еднодневно работно посещение у
Коментари Харесай

Премиерът на РСМ пристига на работно посещение у нас

Премиерът на Северна Македония идва на еднодневно работно посещаване у нас. Визитата е обвързвана и с енергийната рецесия, оповестяват македонските медии.

В делегацията от Скопие, ръководена от Димитър Ковачевски, идват и представители от ресорите стопанска система и енергетика, осведомят от пресслужбата на държавното управление в Северна Македония. Ковачевски идва у нас след посещаване в Белград, където взе участие в срещата на страните от сръбската самодейност " Отворени Балкани ".

В изявление от Белград за сръбската държавна телевизия министър председателят на Северна Македония заяви, че е в връзка с българските управляващи за електричеството създавано в България:

" Нека кажем, че имаме положително съдействие, изключително в изискванията на актуалната енергийна рецесия, предвид на това, че България е една от страните в Европа, която има чисти остатъци на електрическа енергия поради нейната нуклеарна централа ".

Освен това Северна Македония се доставя напълно с природен газ през съветския водопровод, който минава през България.

В изказване от Белград Димитър Ковачевски, сръбският президент Александър Вучич и албанският министър председател Еди Рама оповестиха, че ще търсят дружно помощ за пазаруване на сила от Европейския съюз.

" Ако със Северна Македония имахме газова връзка бихме си помагали един на различен, само че Скопие няма газ, а ние нямаме потенциал ", съобщи в Белград Вучич.

В хода на визитата в София се чака да бъде издигнат и въпроса за конституционните ремонти. В изявлението за сръбската държавна телевизия Димитър Ковачевски съобщи, че има ясна пътна карта за договарянията с Европейския съюз и за включване на хървати, черногорци и българи в Конституцията на Република Северна Македония.

В ход са диалози за събиране на две трети болшинство в Народното събрание в Скопие, заяви вицепремиерът Артан Груби. Той отбрани включването на българите като държавотворен народ в Конституцията на Северна Македония.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР