Премиерът на Северна Македония Димитър Ковачевски се ядоса на лидера

...
Премиерът на Северна Македония Димитър Ковачевски се ядоса на лидера
Коментари Харесай

Костадин Костадинов в Северна Македония, ядоса съседите

Премиерът на Северна Македония Димитър Ковачевски се ядоса на водача на " Възраждане " Костадин Костадинов по време на откриването на културния център в Скопие в петък.

Македонският министър председател, разгласи, че в думите на Костадинов е имало териториални искания към югозападната ни съседка, съобщи скопският ефирен канал " Сител ".

" Наистина е несвоевременно човек, който е пристигнал на посетители в тази страна, да се държи по този метод. Вчера отворихме български културен център, по този начин, както прилича, с идването на министъра на културата, с нашия министър на културата, по същия метод, както споделих, че ще отворим и македонски културен център в Благоевград, както имаме отворен и в София ", съобщи Ковачевски.

По думите на Ковачевски сходни прояви всяват непоносимост сред жителите на двете страни единствено поради своя политически интерес. Според него Костадинов е пристигнал в Македония, с цел да получи " някои дребни политически точки ".

Костадин Костадинов разяснява във Facebook своето пътешестване до югозападната ни съседка: " Видях следите от патроните по стените, табелата и прозорците на клуба. По клуба се е стреляло не с цел да се сплашва, а с цел да се убива. За благополучие, жертви няма. Засега. "

В обявата си той акцентира, че държавното управление на Македония няма нищо общо с нападението на българския клуб и дава образец с обезпечения от македонското държавно управление конвой на българската делегация.

" Самият клуб в Охрид беше отцепен от към 50 униформени и цивилни служители на реда. Всичко това демонстрира единствено едно - държавното управление не управлява обстановката и се безпокои да няма още провокации против България. Само че това надалеч не значи, че се прави всичко належащо да бъде оголен, заловен и осъден причинителя ", написа водачът на " Възраждане ".

Костадинов разгласи, че ще направи чуване на македонските българи в Комисията за българите зад граница, която оглавява.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР