Премиерът на Северна Македония Димитър Ковачевски предприе днес от Белград

...
Премиерът на Северна Македония Димитър Ковачевски предприе днес от Белград
Коментари Харесай

Ковачевски атакува България, след като пя сръбски песни на Вучич

Премиерът на Северна Македония Димитър Ковачевски предприе през днешния ден от Белград остра офанзива против България по отношение на директните такси за съветския газ. Часове преди този момент той пя сръбски песни на президента Александър Вучич, съобщи кореспондент на БГНЕС.


Според Ковачевски България е въвела " противозаконна " такса за превозването на газ за Северна Македония и че ще бъдат употребявани всички законови благоприятни условия за решение на казуса. На въпроса " дали Сърбия, Северна Македония и Унгария могат да работят дружно, когато става дума за таксата за превозване на газ " Ковачевски отговори: Това е нелегално въведен налог.

" Всички желаят да кажат, че това е налог, въведен от България, само че би трябвало да знаем, че тази страна е членка на Европейски Съюз и не може сутринта да е членка, когато да вземем за пример наложи несъгласие, а следобяд да не е и да вкара такса от 10 евро. Отправихме този въпрос към София и Брюксел “, сподели още министър ръководителят на РСМ.

" Искам вино, желая нож "


Димитър Ковачевски през вчерашния ден се срещна със сръбския президент Александър Вучич, по случай откриването на Втория интернационален панаир на виното. Късно нощес Вучич популяризира видео, в което Ковачевски и черногорския президент Яков Милатович пеят сръбската ария " Искам вино, с цел да полудея “.

БГНЕС напомня, че Европейската комисия е безапелационна, че България сама взема решение по какъв начин да се разпорежда с приходите от директните такси върху съветския газ. " Къде ще отидат приходите от директните такси е въпрос към българските управляващи, защото това е национално решение и мярка ", съобщи представителят на Европейска комисия наскоро. " Балкански поток " е благосъстоятелност на страната ни и София дефинира по какъв начин тръбата да действа.

От своя страна съветският президент Владимир Путин увери Унгария, че българските такси няма да попречат на доставките. Това стана по време на срещата на Путин и основния изпълнителен шеф на " Газпром " Алексей Милер с унгарския външен министър Петер Сиярто в Пекин на 17 октомври. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР