Премиерът на Сърбия Ана Бърнабич каза, че многобройните сигнали за

...
Премиерът на Сърбия Ана Бърнабич каза, че многобройните сигнали за
Коментари Харесай

Бърнабич: Сигналите за бомби в Сърбия са натиск от чужбина, защото не въвеждаме санкции срещу Русия

Премиерът на Сърбия Ана Бърнабич сподели, че многочислените сигнали за сложени бомби в Сърбия са напън от чужбина заради това, че Сърбия не вкарва наказания против Русия, оповестяват сръбските медии.

" Оказваме опозиция 82 дни, ние сме единствената страна в Европа, която не е въвела наказания против Русия, даже и непрекъснато неутралната Швейцария ги вкара, даже Босна и Херцеговина ги наложи, въпреки за това да не бяха питани всички, които би трябвало да бъдат питани. Ние сме единствената страна, която не вкара наказания и сме подложени на голям напън, заплашителен и с всеки ден става все по-тежък, по-силен и по-лош ", сподели Бърнабич.

Според нея известията за бомбите са деликатно планувани и те " сигурно " са пристигнали от чужбина, което се потвърждава и от това, че един от сигналите е стигнал и до белградския Тропикариум, за чието битие даже не знаят множеството жители.

" Някой е погледнал какви са всички туристически атракции, Тропикариумът е дребен и множеството хора не знаят за него, което демонстрира, че някой е възнамерявал това и че идва от чужбина, тъй като в случай че някой от Сърбия го бе измислил, в никакъв случай не би изпратил известие до Тропикариума ", изясни министър председателят.

Тя добави и че невъвеждането на наказания против Русия е " извънредно скъпо ", защото основният въпрос за вложителите стана за какво Сърбия още не е въвела наказания против Русия и това в допълнение забавя по-нататъшния напредък на страната.

През последните дни в учебните заведения в Сърбия зачестиха сигналите за сложени бомби, през вчерашния ден такива предизвестия бяха получени в 173 съществени и междинни учебни заведения, а също и в предприятието " Белградски тръбопровод. Ден по-рано бяха получени сигнали за бомби на железопътната гара и зоологическата градина. Сигналите до момента се оказаха подправени.

Източник БТА
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР