Премиерът на Русия Михаил Мишустин заяви, че е спряло увеличението

...
Премиерът на Русия Михаил Мишустин заяви, че е спряло увеличението
Коментари Харесай

Спряхме ръста на случаите с Ковид-19, потвърди премиерът на Русия

Премиерът на Русия Михаил Мишустин съобщи, че е спряло нарастването на новите случаи на ковид в страната, която е удостоверила най-вече инфектирани след Съединени американски щати, осведоми Агенция Франс Прес.

" Ситуацията с разпространяването на ковид остава тежка, само че ние можем да потвърдим, че успяхме да спрем растежа на инфекциите ", сподели Мишустин на съвещание на държавното управление.

Днес Русия заяви за под 9000 инфектирани с ковид за първи път от началото на май. В продължение на повече две седмици беше записано непрекъснато нарастване на случаите до към 10 000 за денонощие.

Обръщайки се към Оперативния щаб в битката с епидемията, Мишустин означи още, че броят на руснаците, които се възвръщат от вируса, продължава да нараства.

" Все повече и повече хора се възвръщат и са изписвани от лечебните заведения. Ние виждаме, че това е вследствие на систематичната работа, която се прави в Русия през последните два месеца ", разясни министър-председателят.

По думите му националната обсада, наложена в края на март, е изиграла значима роля за закъснение на растежа на новите случаи. Той добави, че прецизният изолационен режим " ни разреши да спечелим време и да предотвратим избухливо нарастване на случаите, както е казусът в редица непознати страни ".

Преди няколко дни стана ясно, че представителят на Кремъл Дмитрий Песков е с ковид. Песков е четвъртият почитан служител с ковид. Сред тях са министър председателят на Русия Михаил Мишустин, министърът на строителството Владимир Якушев и министърът на културата Олга Любимова. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР