Премиерът на Русия Дмитрий Медведев пристига на двудневно официално посещение

...
Премиерът на Русия Дмитрий Медведев пристига на двудневно официално посещение
Коментари Харесай

Премиерът на Русия Дмитрий Медведев пристига на официално посещение у нас

Премиерът на Русия Дмитрий Медведев идва на двудневно публично посещаване в България, оповестява пресслужбата на съветското държавно управление. Програмата му планува през днешния ден срещи с българския министър-председател Бойко Борисов и с президента Румен Радев.

В дневния ред на идните договаряния са настоящите въпроси на двустранното търговско-икономическо, капиталово, научно-техническо и културно-хуманитарно съдействие, гласи формалното известие на уеб страницата на съветското държавно управление. Очаква се да бъдат разисквани и взаимните планове в енергетиката.

Според изявления в съветските медии Газпром ще транзитира най-големите размери синьо гориво по българския сектор на газопровода " Турски поток “. Освен това тръбите за разширението на газопреносната ни мрежа ще бъдат създадени от свързаната с съветския газов монополист компания.

Междувременно късно нощес съветският вицепремиер Сергей Приходко съобщи, че държавната корпорация " Росатом “ е подготвена да се включи в търга за АЕЦ " Белене “ и да построи централата в къси периоди. Туризмът също по този начин е в дневния ред на плануваните диалози. Ранните записвания тази година демонстрират спад от 25% на интереса на съветските туристи към България.

Заради визитата на Медведев Министерство на вътрешните работи вкарва засилени ограничения за сигурност.Екипи на полицията ще стопират придвижването при прекосяването на формалните кортежи по друго време на другите обекти, посочи за " Хоризонт “ комисар Борислав Муеров от Столична дирекция на вътрешните работи.

" Първоначално ще бъде затворено придвижването по самото посрещане, което ще бъде на Паметника на Незнайния войник. Там още веднъж ще бъдат обособени контролно-пропускателни пунктове, след което ще бъдат поетапно затваряни и другите сектори “, изясни комисар Борислав Муеров от Столична дирекция на вътрешните работи.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР