Премиерът на Русия Дмитрий Медведев обяви, че ако евентуално НАТО

...
Премиерът на Русия Дмитрий Медведев обяви, че ако евентуално НАТО
Коментари Харесай

Медведев заплаши с война, ако Грузия влезе в НАТО

Премиерът на Русия Дмитрий Медведев разгласи, че в случай че вероятно НАТО одобри Грузия, то това би провокирало " отблъскващ спор ", оповестява Reuters, представена от Агенция " Фокус ".
" Влизането на Грузия в НАТО може да провокира отблъскващ спор. Не разбирам за какво биха създали това “, съобщи Медведев, визирайки Абхазия и Южна Осетия, които Москва смята за самостоятелни страни. Той приказва по въпроса, откакто Владимир Путин стори същото, въпреки и в малко по-мек звук, определяйки влизането на Грузия в Алианса като плод на " безотговорна политика ".
Амбициите на Тбилиси провокират отвращение за Русия, която не желае нейните съседи да влизат в Алианса. На 6 август, 2008 година съветските въоръжени сили влязоха в два сепаратистки района на Грузия – Абхазия и Южна Осетия, откакто Москва разгласи, че имало " експанзия " от страна на грузински въоръжени сили против селцето Цхинвали, което е грузинско и оттогава съветските войски ги окупират. Има и голям брой рецензии, че интернационалната общественост и Европейски Съюз мълчат за съветската експанзия в района и това е изиграло неприятна смешка със случилото се в Украйна.
Лидерите на НАТО разискаха връзките с Грузия и потвърдиха желанието си някой ден да я одобряват по време на юлската среща на високо ниво през юли – нещо, което Медведев осъди. " Това е необикновено безотговорна позиция, която заплашва мира ", предизвести той.
На въпрос какво ще се случи, в случай че Грузия се причисли към НАТО без Южна Осестия и Абхазия и дали има риск от спор, Медведев отговори позитивно. " Така е, тъй като Абхазия и Южна Осетия са самостоятелни страни. Надявам се НАТО да има задоволително разсъдък и да не подхваща ограничения в тази тенденция ", добави той.
Съгласно разпоредбите на НАТО страни, в които има териториални спорове, не могат да влязат в Алианса.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР