Премиерът на Румъния Виорика Дънчила обяви, че ще уволни министъра

...
Премиерът на Румъния Виорика Дънчила обяви, че ще уволни министъра
Коментари Харесай

Букурещ потвърди за уволнението на министрите на вътрешните и външните работи

Премиерът на Румъния Виорика Дънчила разгласи, че ще уволни министъра на вътрешните работи Кармен Дан и външния министър Теодор Мелешкану , осведоми ДПА.

Така Дънчила удостовери медийна информация, че Дан и Мелешкану ще изоставен кабинета като част от рокади в държавното управление.

Министърът-председателят не уточни съответна причина за освобождението им, само че се допуска, че Дан и Мелешкану нямат утвърждението на обществото.

Рамона Мънеску от съдружния сътрудник на Социалдемократическата партия - Алианса на либералите и демократите (АЛДЕ), ще поеме поста на външен министър на Румъния , а сенаторът от социалдемократите Николае Мога - вътрешното ведомство.

Според няколко локални медии, представени от ДПА, министрите на външните работи и вътрешните работи са виновни за настъпилия безпорядък на изборите за Европейски парламент през май. Няколко румънски посолства имаха проблеми поради огромната интензивност на румънските гласоподаватели в чужбина.

Дан също е остро подложена на критика за потребления от полицията сълзотворен газ на антиправителствените митинги през август.

Дънчила се пробва да почисти имиджа на партията преди президентските избори на 10 ноември 2019 година, откакто някогашният водач на Социалдемократическата партия на Румъния Ливиу Драгня беше вкаран в пандиза за 3 година и половина.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР