Премиерът на Румъния Людовик Орбан съобщи, че ще се опита

...
Премиерът на Румъния Людовик Орбан съобщи, че ще се опита
Коментари Харесай

В Румъния се разбраха за предсрочни избори

Премиерът на Румъния Людовик Орбан заяви, че ще се опита да провежда предварителни парламентарни избори доникъде на годината в опит да възвърне доверието след годините на политическа неустойчивост, съобщи Reuters.
Очаква се балканската страна да организира локални и парламентарни избори през юни и края на 2020 година надлежно, като не е плануван различен избор до 2024 година
Правителството на малцинството на Орбан пое властта при започване на ноември, откакто ръководството на социалдемократите падна при избор на съмнение след 3 години на власт.
Либералната партия на Орбан води съгласно социологическите изследвания. Социалдемократите остават най-голямата партия в страната с най-вече парламентарни места.
Предсрочни избори могат да бъдат проведени единствено в случай че Народното събрание отхвърли оферти на премиера 2 пъти поредно в границите на 6 дни.
" Нека бъде ясно, президентът Клаус Йоханис и аз взехме решение, че предварителните избори са най-хубавото за Румъния ", сподели Орбан след среща с президента.
Той разясни, че предходната година европейските и президентските избори са посочили, че румънците повече не желаят социалдемократите на власт.
Парламентът сега се господства от социалдемократите, което е спирачка за държавното управление. Необходимо е определените от жителите представители да отразяват техните стремежи, означи Орбан, който не сподели по какъв начин ще провежда предварителни избори.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР