Премиерът на Румъния Людовик Орбан съобщи, че ще се опита

...
Премиерът на Румъния Людовик Орбан съобщи, че ще се опита
Коментари Харесай

В Румъния президентът и премиерът се разбраха за предсрочни избори

Премиерът на Румъния Людовик Орбан заяви, че ще се опита да провежда предварителни парламентарни избори доникъде на годината в опит да възвърне доверието след годините на политическа неустойчивост, осведоми " Ройтерс ".

Очаква се балканската страна да организира локални и парламентарни избори през юни и края на 2020 година надлежно, като не е плануван различен избор до 2024 година

Правителството на малцинството на Орбан пое властта при започване на ноември, откакто ръководството на социалдемократите падна при избор на съмнение след три години на власт . Либералната партия на Орбан води съгласно социологическите изследвания.

Социалдемократите остават най-голямата партия в страната с най-вече парламентарни места.

Предсрочни избори могат да бъдат проведени единствено в случай че Народното събрание отхвърли оферти на премиера два пъти поредно в границите на 6 дни.

" Нека бъде ясно, президентът Клаус Йоханис и аз взехме решение, че предварителните избори са най-хубавото за Румъния ", сподели Орбан след среща с президента.

Той разясни, че предходната година европейските и президентските избори са посочили, че румънците повече не желаят социалдемократите на власт.

Парламентът сега се господства от социалдемократите, което е спирачка за държавното управление . Необходимо е определените от жителите представители да отразяват техните стремежи, означи Орбан, който не сподели по какъв начин ще провежда предварителни избори.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР