Премиерът на РС Македония заяви, че македонският народ и македонската

...
Премиерът на РС Македония заяви, че македонският народ и македонската
Коментари Харесай

Заев:Европа е длъжна да подхранва нашата македонска идентичност

Премиерът на районен съд Македония съобщи, че македонският народ и македонската еднаквост са с право на самоопределяне.
„ Европа би трябвало да остане на своите съществени полезности, европейски полезности, а точно да подхранва всички идентичности на европейския континент, тук ние подхранваме цялата европейска еднаквост, задължението на Европа е да подхранва нашата македонска еднаквост ”, сподели Заев в ефира на „ Утрински брифинг ”.
Той акцентира, че оптимизмът се възпитава непрестанно заради нуждата от основаване на политики за поощряване на другарството в района.
„ В обръщението си към нацията споделих, че сме строители, построяваме другарство, не предизвикваме щета на района, нямаме искания, ние сме кротичък народ, политиката на страната ни е в действителност европейска, ние преподаваме красиви европейски уроци отсам, от кандидатстващите, което липсва на актуалния Европейски съюз, в подтекста на дебата за бюджета, за Полша, Унгария и други тематики ”, съобщи министър председателят Зоран Заев в ефира на " Утрински брифинг ".
Македонският министър председател означи, че в предишното страната е направила всичко в границите на допустимото равнище и че ще продължи по този път, като означи, че още на 11 октомври имало запаси за България и че тогава беше маркирано, че македонците би трябвало да са подготвени, тъй като е допустимо тази година страната да не стартира с първата междуправителствена конференция.
„ По отношение на намирането на решения, разговаряхме с България за това, че прочее и България разяснява, че няма нужна динамичност в реализирането на. Направихме проект за деяние, създадохме динамичност по какъв начин това да бъде решено, предложихме избрани клаузи под формата на меморандум, изказване, декларация, протокол, с цел да можем да засилим всички тези аспекти. И сме отворени и подготвени. И всичко това не отхвърлено, в действителност е задоволително, тук са планувани дейности в частта за попречване на речта на омразата, частта от осъществяването на Комисията в частта от учебниците в България и Северна Македония, върху разкази, които построяват другарство посредством исторически герои ”, сподели Заев.
Той означи, че Северна Македония продължава да следва европейския път, само че добави, че Европа не може да разреши да има глава 35, да има неща, които не са разрешени.
 Коста Филипов: Зоран Заев обърна плочата, това е жанр на държание Коста Филипов: Зоран Заев обърна плочата, това е жанр на държание
" Зоран Заев обърна плочата. След това изявление, което беше предопределено за българска аудитория, той се върна към тезите, които се харес...
„ Губеща е България, губеща също е Северна Македония, само че най-големият губещ е Европейският съюз, тъй като той беше посипан с пепел ”, сподели Заев, като изрази признателност към 26-те държави-членки, които са обединени в поддръжката си за страната и Германия, която като сегашен ръководител беше напълно ориентирана в тази посока.
Позовавайки се на, което провокира реакции в обществото, Заев акцентира, че е задължен да направи първите стъпки.
„ Едно нещо е добре - през тези месеци научихме малко повече един за различен - ние македонците за българите и назад. Това би трябвало да се употребява в позитивен аспект. Вчера се обърнах доста намерено, тъй като към момента има конфронтация, който не е функционалност на другарството, което откровено желаеме да изградим и Македония, и България. При такива условия споделям това, което мисли нашият народ. Израснал съм с нашия народ, това е моят код за идентичност, по този начин се дефинират нещата в страната ”, споделя министър председателят.
По отношение на ролята на опозицията, която желае оставката му, Заев съобщи, че е извънредно време да бъде направено нещо положително дружно с опозицията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР