Премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев изпрати поздравление по

...
Премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев изпрати поздравление по
Коментари Харесай

Заев: Гоце Делчев винаги призоваваше за единство и сплотеност

Премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев изпрати приветствие във връзка деня, в който преди 149 години е роден Гоце Делчев, оповестява осведомителният уебсайт " Фактор ", представен от БНР.

" Днес, на 4 февруари (23 януари по остарял жанр - бел.ред.), в деня на рождението на вдъхновителя на македонското национално дело Гоце Делчев си спомняме и отдаваме респект на неговия исторически принос в основаването на македонската държавност.

Като подстрекател и мотор на македонската революционна организация Гоце Делчев постоянно призоваваше за единение и единодушие в политическите провокации, пред които е изправена страната, на всички публични фактори и жители, без разлика от тяхната религиозна, етническа или политическа принадлежност.

Идеалите на тази велика персона са наше общо обвързване да продължим да построяваме страната като демократична и стопански напредваща страна, която през днешния ден е част от най-силния боен съюз НАТО и страна, която върви към участие в Европейски Съюз ", се споделя в посланието на премиера. Делегации на държавното управление, на ръководещия СДСМ и на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ поставиха цветя на гроба на Гоце Делчев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР