Премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев честити на сръбската

...
Премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев честити на сръбската
Коментари Харесай

Заев връща изучаването на сръбски език в училищата в Северна Македония

 Премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев честити на сръбската общественост в страната националния й празник – Деня на Свети Сава и разгласи, че в центъра на Скопие ще бъде издигнат Сръбски културен център. В различен жест към Белград, той анонсира връщане в образователните стратегии проучването на сръбски език и просвета, предава скопското електронно издание " Фактор “, представено от Агенция " Фокус ".

" С нашите съграждани от Сърбия насърчаваме обичайно положителните връзки с Република Сърбия и в тази посока в община Център ще бъдат приключени всички предходни процедури за създаване на сръбски културен център, който ще стартира да се строи тази година, а по същото време в прилежаща Сърбия ще се осъществя и идейния план за Македонския културен център в Белград. Отиваме една крачка напред и връщаме образователните стратегии за проучване на сръбски език и просвета, за които са утвърдени образователните стратегии от трети до шести клас, а образователните стратегии за седми, осми и девети клас са в развой на утвърждение, за разлика от времето когато ВМРО-ДПМНЕ през 2007 година отстрани опцията за проучване на сръбски език като избирателен предмет “, съобщи Заев.

" Изпращам най-топлите си поздравления по случай националния ден на сърбите в Република Северна Македония и дано името и славата на Свети Сава да бъдат безконечни, под чието нравствен застъпничество се празнува този ден “, сподели още той в поздравлението си.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР