Премиерът на Република Северна Македония и лидер на СДСМ Зоран

...
Премиерът на Република Северна Македония и лидер на СДСМ Зоран
Коментари Харесай

Заев още не е подал оставка като премиер

Премиерът на Република Северна Македония и водач на СДСМ Зоран Заев още не е внесъл документално оставката си, както планува формалната процедура, оповестяват македонските медии.

От Народното събрание потвърдиха за уеб страницата Фокус.мк, че оставката не е импортирана, а Заев не отговори на въпрос на уеб страницата дали и по кое време ще я внесе.

Според член 93 от Конституцията на Северна Македония “.. оставката на министър-председателя, неговата гибел или трайната му спънка да извършва отговорностите си, водят до оставка на държавното управление “.

Премиерът и неговият кабинет обаче остават на поста до избирането на ново държавно управление. Процедурата ще бъде стартирана, откакто Заев осведоми документално ръководителя на Събранието за напускането си на поста.

Така официално и юридически министър-председателят и настоящето държавно управление не престават да работят, до момента в който президентът не разпореди мандат за сформиране на държавното управление на претендента на партията (в случая партиите), които имат болшинство в Народното събрание.

След втория тур на локалните избори и безапелационното проваляне на претендентите на СДСМ, Зоран Заев подаде оставка както от поста министър-председател, по този начин и от управлението на СДСМ.

През последните дни обаче измежду симпатизантите на СДСМ тече акция в поддръжка на Заев.

Инициативата е инициирана от ръководителя на общинската организация на партията от Куманово Мартин Костовски.

Той моли към всички социалдемократи в страната да изразят безрезервната си поддръжка Заев да остане на лидерската позиция в СДСМ.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР