Премиерът на Република Северна Македония Димитър Ковачевски заедно с колегите

...
Премиерът на Република Северна Македония Димитър Ковачевски заедно с колегите
Коментари Харесай

Ковачевски: С „Отворените Балкани” отваряме нови перспективи за нашите страни

Премиерът на Република Северна Македония Димитър Ковачевски дружно с сътрудниците си от държавното управление е приветствал водачите от района, които на следващия ден ще вземат участие в формалната част на срещата на върха на " Отворени Балкани " в Охрид.

„ Наблягам на бъдещето, тъй като доказахме, че „ Отворените Балкани ” оставят предишното зад тила си. Вместо стени, както до момента, „ Отворени Балкани ” строи мостове. Това отваря нови вероятности за нашите страни, нашите нации, нашите стопански системи и нашите общества “, е споделил Ковачевски в приветствено слово преди работна вечеря със сръбския президент Александър Вучич, министър председателите на Албания Еди Рама, Черна гора, Дритан Абазович и председателстващият съвета на министрите на Босна и Херцеговина Зоран Тегелтия, оповестяват от държавната пресслужба на Република Северна Македония, представени от Българска телеграфна агенция. 

Ковачевски е показал, че самодейността „ Отворени Балкани “ заличава границите сред народите на страните от района и посредством взаимно съдействие и свързване реализира обща визия за шерване на европейски полезности.

„ Ние се свързваме с „ Отворените Балкани “ с ясно, намерено и обществено желание нашите нации да усетят директните стопански изгоди от облекченията, които предоставяме. Съгласихме се с президента Вучич и премиера Рама, че европеизацията и имплементирането на европейските полезности в Република Северна Македония, Сърбия и Албания няма причина да чакат. Още един път споделяме, че поканата за присъединение към самодейността „ Отворени Балкани “ е отворена за всички страни от района. “, е декларирал Ковачевски. 

Според дневния ред на срещата на върха от самодейността „ Отворени Балкани “ на следващия ден в Охрид ще бъдат подписани съглашения и меморандуми за съдействие в региона на туризма, културата и сред данъчните администрации на страните от самодейността, както и съглашението за съдействие за взаимно признание на дипломите и научните степени от висши образователни заведения и други оторизирани институции. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР