Премиерът на Република Северна Македония Димитър Ковачевски е потвърдил единството

...
Премиерът на Република Северна Македония Димитър Ковачевски е потвърдил единството
Коментари Харесай

Скопие потвърди единство с НАТО по въпросите за Украйна

Премиерът на Република Северна Македония Димитър Ковачевски е удостоверил единството на страната със съдружниците от НАТО по въпросите, свързани с Украйна, и е добавил, че е належащо да се деескалира напрежението и да се позволяват въпросите с Русия посредством дипломация, по време на среща с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

Димитър Ковачевски е на двудневно работно посещаване в Брюксел, което стартира със среща с генералния секретар на НАТО.

" Като член на НАТО считаме за значителен апела на алианса към Русия да възобнови разговора в границите на Съвета НАТО-Русия, а Северна Македония е подготвена за градивен ангажимент в този развой ", съобщи Ковачевски, съгласно прессъобщение на държавното управление на Република Северна Македония.

На срещата в централата на НАТО в Брюксел, на която са участвали и външният министър Буяр Османи и министърът на защитата Славянка Петровска, министър председателят Ковачевски е декларирал, че с осъществяването на стратегическата си цел да стане член на НАТО за рекордно време Република Северна Македония е постигнала интеграция в алианса и продължава процеса на рационализация на армията.
Ковачевски е подчертал, че Република Северна Македония е на път да извърши бюджета за рационализация на армията и защитата до края на тази година и страната остава ангажирана с присъединяване в интервенции и задачи на НАТО.

На срещата е очебийно, че участието на Република Северна Македония в НАТО е асъдействало за районната непоклатимост на Западните Балкани и е реализиран голям прогрес в съдействието със прилежащите страни и изключително със съдружниците в Алианса, се споделя в прессъобщението.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР