Премиерът на правителството на националното съгласие (ПНС) на Либия Файез

Премиерът на правителството на националното съгласие (ПНС) на Либия Файез ...

Сарадж и Хафтар потвърдиха участието си на срещата в Берлин.

Премиерът на правителството на националното съгласие (ПНС) на Либия Файез ал Сарадж и командващия либийската национална армия Халифа Хафтар потвърдиха, че ще участват на конференцията за урегулиране на кризата, която ще се проведе на 19 януари в Берлин.
На официалния сайт на либийското правителство във Facebook беше съобщено, че премиерът сам е заявил потвърждението в сряда вечерта на среща с поддържащи го политици и военни.
Както отбелязва водачът на ПНС „агресорът“, имайки предвид силите на Хафтар, не подписа в Москва комюнике за прекратяване на огъня. „Ние ще дойдем в Берлин и ще донесем нашето послание.4
Сарадж допълнил, че „положителната роля на Русия и Турция тревожи европейците“. „Те сами им [на Турция и Русия] дадоха тази роля, доколкото европейските страни не проявиха позитивен практически подход към това, което се случва в Либия от девет месеца“.
Що се отнася до Хафтар, той бил заявил по време на среща с германския външен министър Хайко Маас, че ще пристигне в Берлин, съобщи телевизия Ал Хадат. Маас пристигна днес в Бенгази за преговори с Хафтар.

Източник: actualno.com