Премиерът на правителството на националното съгласие (ПНС) на Либия Файез

...
Премиерът на правителството на националното съгласие (ПНС) на Либия Файез
Коментари Харесай

Сарадж и Хафтар потвърдиха участието си на срещата в Берлин

Премиерът на държавното управление на националното единодушие (ПНС) на Либия Файез ал Сарадж и командващия либийската национална войска Халифа Хафтар потвърдиха, че ще вземат участие на конференцията за урегулиране на рецесията, която ще се организира на 19 януари в Берлин.
На формалния уебсайт на либийското държавно управление във Фейсбук беше обявено, че министър председателят самичък е декларирал потвърждението в сряда вечерта на среща с поддържащи го политици и военни.
Както отбелязва лидерът на ПНС „ агресорът “, имайки поради силите на Хафтар, не подписа в Москва официално съобщение за преустановяване на огъня. „ Ние ще дойдем в Берлин и ще донесем нашето обръщение.4
Сарадж допълнил, че „ позитивната роля на Русия и Турция тревожи европейците “. „ Те сами им [на Турция и Русия] дадоха тази роля, доколкото европейските страни не демонстрираха положителен на практика метод към това, което се случва в Либия от девет месеца “.
Що се отнася до Хафтар, той бил декларирал по време на среща с немския външен министър Хайко Маас, че ще дойде в Берлин, заяви телевизия Ал Хадат. Маас дойде днес в Бенгази за договаряния с Хафтар.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР