Премиерът на Полша Матеуш Моравецки призова днес поляците да не

...
Премиерът на Полша Матеуш Моравецки призова днес поляците да не
Коментари Харесай

Полският премиер: COVID-19 вече е болест като всяка друга, гласувайте на изборите

Премиерът на Полша Матеуш Моравецки прикани през днешния ден поляците да не се боят да гласоподават на втория тур от президентските избори на 12 юли. Според него COVID-19 към този момент е болест " като всяка друга ", съобщи Ройтерс.
" Това в този момент е заболяване, за което можем да кажем, че е като всяко друго, и единствено чакаме ваксина ", сподели през днешния ден Моравецки. " Институциите, които оценяваха първия тур, потвърдиха, че той е бил проведен по доста подобаващ метод. Нека не се опасяваме да участваме във втория тур ", добави той. По-рано тази седмица полският министър председател насочи зов особено към възрастните си сънародници да не се опасяват от пандемията и да гласоподават на втория тур на президентските избори
На балотажа по-следващата неделя настоящият президент Анджей Дуда, претендент на ръководещата консервативна партия " Право и правдивост ", се изправя против представителя на центристката съпротива Рафал Тшасковски. Двамата се класираха надлежно на първо и второ място на първия тур в неделя, напомня 24 часа.
Полша се оправя относително сполучливо с пандемията от новия ковид с под 1500 смъртни случая от причиняваното от него заболяване COVID-19 при население от към 38 милиона души. Случаите на ковид обаче не престават да се усилват със стотици на денонощие.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР