Премиерът на Полша Матеуш Моравецки (на поста от 11 декември)

...
Премиерът на Полша Матеуш Моравецки (на поста от 11 декември)
Коментари Харесай

Премиерът на Полша потвърди позицията срещу Nord Stream 2


Премиерът на Полша Матеуш Моравецки (на поста от 11 декември) съобщи, че планът „ Северен поток 2 “ е опасност за сигурността на Централна Европа, а също по този начин може да докара до още по-голяма неустойчивост в Украйна, заяви в понеделник радио Щецин.

Ние считаме „ Северен поток 2 “ за доста рисков план, който заплашва сигурността на Централна Европа. Той може да е смъртоносен за Украйна, която е наш комшия. Ако Украйна бъде изключена от процеса на пренос на газ няма да има спънка за дестабилизиране на обстановката в Украйна “, съобщи министър председателят на Полша пред радиото.

Проектът „ Северен поток 2 “ планува строителство през Балтийско море на газопровод с потенциал от 55 милиарда куб м. Той би трябвало да минава съвсем паралелно до към този момент настоящият „ Северен поток “. Управляващите от Полша съумяха да блокират основаването на съзнателно дружество с непознатите сътрудници. По този метод бе блокирано влизането има като акционери в състава на плановата компания Nord Stream 2.

Впоследствие посредством друга скица за съдействие те стартираха присъединяване си в този план. Партньорите подписаха през месец май съглашение за даване на плановата компания Nord Stream 2 AG мостов заем за сумата от 6,65 милиарда евро до реализиране на плановото финансиране, което би трябвало да покрие 70 % от разноските за плана.

В края на ноември бе обявено, че планът продължава. В същото време Дания одобри закон, който дава опция за прекъсване на плана. Експертите пресметнаха, че този закон ще забави за известно време цялостното реализиране на плана, а трасето ще се удължи, само че с малко, тъй че да не попречи на крайните периоди за стартирането в употреба.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР