Премиерът на Пакистан Имран Хан разкритикува остро президента на САЩ

...
Премиерът на Пакистан Имран Хан разкритикува остро президента на САЩ
Коментари Харесай

Премиерът на Пакистан нападна остро Тръмп, той отвърна

Премиерът на Пакистан Имран Хан разкритикува остро президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп след мненията му, че Пакистан " не прави нищо по дяволите " за Съединени американски щати макар милиардите долари в американска помощ за южноазиатската страна, оповестява " Ройтерс ".

Търкането заплашва в допълнение да утежни към този момент нежните връзки сред Исламабад и Вашингтон, неособено близки съдружници, които неведнъж са влизали в конфликти по отношение на войната в Афганистан и хипотетичната поддръжка на Пакистан за ислямистки екстремисти.

Хан, който взе властта през август и е прочут с ожесточената си антиамериканска изразителност, съобщи в поредност от изявления в " Туитър ", че би трябвало да се отговори уместно на " тирадата на Тръмп против Пакистан " през уикенда.

Тръмп, по време на изявление за обичаната си телевизия Fox News, излъчено през вчерашния ден, отбрани орязването на помощта за Исламабад, а също по този начин допусна, че пакистанските управляващи са знаели местонахождението на Осама бин Ладен преди ликвидирането му от американски бойци при специфична интервенция в Пакистан през 2011 година

Пакистан отхвърля да поддържа талибаните в Афганистан, които водят война против подкрепяните от войски на Съединени американски щати сили на страната, а Исламабад постоянно е отхвърлял изказванията, че управляващите са помагали на някогашния предводител на терористичната формация " Ал Кайда " Осама бин Ладен.

" Вместо да трансформира Пакистан в изкупителна жертва за неуспехите си, Съединени американски щати би трябвало да създадат сериозна оценка за какво, макар 140 000 хиляди военнослужещи на НАТО плюс 250 хиляди афганистански бойци и 1 трлн. $, изхарчени за войната в Афганистан, талибаните през днешния ден са по-силни отпреди ", написа Хан в " Туитър ".

Тръмп от своя страна разяснява, че Бин Ладен е живял в " красиво имение " в Пакистан покрай военна академия и " всички в Пакистан знаеха, че е там ".

Днес Тръмп отвърна на нападките на Хан, като написа в " Туитър " следното: " Разбира се, че трябваше да заловим Осама бин Ладен доста преди да го създадем. Посочих го в книгата си тъкмо ПРЕДИ офанзивата против Световния търговски център. Платихме на Пакистан милиарди долари, а те в никакъв случай не ни споделиха, че живее там. Глупаци! "

В идната обява Тръмп написа: "...Ние към този момент не плащаме на Пакистан милиарди долари, тъй като те биха взели парите ни и не биха създали нищо за нас, Бин Ладен беше христоматиен образец, Афганистан е различен образец. Те са единствено една от многото страни, които вземат от Съединени американски щати, без да дават нищо в подмяна. Това ПРИКЛЮЧВА! " /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР