Премиерът на Пакистан Имран Хан поведе митинг в Кашмир, в

...
Премиерът на Пакистан Имран Хан поведе митинг в Кашмир, в
Коментари Харесай

Пакистанският премиер поведе антииндийски митинг в Кашмир

Премиерът на Пакистан Имран Хан поведе протест в Кашмир , в частта следена от страната му, с цел да осъди решението на Индия за анулация на специфичната автономност на индийската част на Кашмир, оповестява ДПА.

Хан осъди блокирането на долината на Хималаите, където интернет и телефонните услуги останаха отчасти прекратени повече от месец и бяха наложени ограничавания за придвижване на хора .

Пакистанският министър председател разгласи своя индийски сътрудник Нарендра Моди за " страхливец ", за набези на дами и деца в Кашмир. Протестът е извършен ден, откакто пакистански боец е погубен при престрелка с индийски бойци в Кашмир, оповестява пакистанската войска.
 Пакистан се умори да търси разговор с Индия за Кашмир
Пакистан се умори да търси разговор с Индия за Кашмир

Исламабад изчерпал всичките си старания и не можел да направи нищо повече

Престрелката е Линията за надзор (LoC), фактическата граница, която разделя долината на Хималайската котловина на частите, следени от двете страни.

И двете страни предявяват искания за цялостен Кашмир , спор, който води до две от три войни сред южноазиатските противници след тяхната самостоятелност от Англия през 1947 година

Смъртоносните конфликти по границите се усилват след решението на индийското държавно управление, което разгневи Пакистан. Пакистан реагира посредством утежняване на дипломатическите връзки с Индия , прекратявайки двустранната търговия и спирайки трансграничните транспортни услуги.

Министърът на външните работи на Пакистан Шах Мехмуд Куреши съобщи тази седмица, че Исламабад се притеснява, че напрежението може да провокира " инцидентна война " с Индия и прикани интернационалната общественост да се намеси.

Премиерът Хан акцентира, че въпросът за " окупираната от Индия област Кашмир се е трансформирал в проблем за човечеството заради противозаконни дейности на индийското държавно управление. Зверствата, осъществени от индийските въоръжени сили против Кашмири, ще доведат до растеж на екстремизма ".
 Пакистан призна, че е обучавал муджахедини за джихад благодарение на Централно разузнавателно управление на САЩ преди 40 година
Пакистан призна, че е обучавал муджахедини за джихад благодарение на Централно разузнавателно управление на САЩ преди 40 година

Имран Хан съжалява, че страната взе участие в десетилетната война на САЩ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР